Welkom bij Ondernemend Alkmaar

Wij zijn een collectief van 12 Alkmaarse bedrijvenverenigingen die stáán voor de ondernemersvrijheid van de Regio Alkmaar. Via hun bedrijvenverenigingen zijn duizenden ondernemingen aangesloten.

Missie en visie

Een optimaal ondernemings- en investeringsklimaat. Dat is de missie en het doel van Ondernemend Alkmaar.

Alkmaar is namelijk een parel en dat moeten wij als ondernemers en inwoners zo houden. We moeten er samen aan werken om winkelstad nummer 1 en het cultureel, financieel en economisch centrum van Noord-Holland Noord te worden en blijven. Dit is dan ook de visie van Ondernemend Alkmaar.

Om deze visie te kunnen bereiken is het noodzakelijk kwalitatief te groeien en te bloeien. Het bedrijfsleven heeft een grote economische kracht en is onmisbaar voor de stad. Samen met het gemeentebestuur en de Kamer van Koophandel Noordwest-Holland werken we daarom aan de versterking van hun positie en daarmee de centrumfunctie van Alkmaar.

Bereikbaarheid is hierbij de brandstof voor het functioneren van de stad. Samen met andere investeringen kunnen we met een goede bereikbaarheid kwaliteit in het kernwinkelgebied bieden en Alkmaar haar centrumfunctie laten vervullen.

Organisatie

Ondernemend Alkmaar is niet zomaar een ondernemersorganisatie.
Het is een bundeling van alle belangenverenigingen van bedrijvengebieden in de regio Alkmaar en vertegenwoordigt deze verenigingen in gesprekken met de gemeente Alkmaar en andere regionale organisaties.

Het bestuur van Ondernemend Alkmaar bestaat uit vertegenwoordigers van alle belangenverenigingen van de regionale bedrijvengebieden. Daarnaast is er een onafhankelijke voorzitter/ondernemer en een bedrijvenmanager die de regeltaken voor zijn rekening neemt zodat bestuursleden kunnen blijven ondernemen.

Deelnemers van de Stichting Ondernemend Alkmaar zijn:

Over ons

Ondernemend Alkmaar is de ondernemersorganisatie van Alkmaar! Wij bieden toegevoegde waarde naast de activiteit die je eigen ondernemersvereniging regelt. Dit doen we zowel op strategisch gebied als operationeel niveau.

  • Ondernemend Alkmaar:
  • Profileert het ondernemerschap
  • Stimuleert de regionale economie
  • Behartigt de belangen van uw bedrijf en het bedrijfsleven
  • Zorgt voor een prima omgeving om te netwerken
  • Een erkend gesprekspartner van de gemeente Alkmaar

Founders